Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytule
Szukaj w treści
Post Type Selectors

Menu

14.08.2023r. - Biuro Rekrutacji będzie nieczynne

Studia podyplomowe

Turystyka, hotelarstwo, gastronomia

Przygotowanie do nauczania w szkołach podstawowych i ponadpodstawowych. Studia kwalifikacyjne.

Pedagogika, Dla Nauczycieli, Nauczanie Przedmiotu

Czas trwania: 3 semestry

Tryb studiów do wyboru: Zajęcia na Uczelni, Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online

od 1100 zł

1100 zł

1100 zł

1100 zł

1100 zł

1100 zł

1100 zł

1100 zł

od 1100 zł

czesne / semestr

O kierunku

Cel studiów

Adresaci

Wykładowcy

Zagadnienia programowe

Sylwetka absolwenta

Opłaty, dokumenty i informacje

Polecane przez słuchaczy

O kierunku

Turystyka, hotelarstwo, gastronomia

Pedagogika, Dla Nauczycieli, Nauczanie Przedmiotu

Czesne: od 1100 zł / semestr

Data inauguracji: wybierz miasto poniżej

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Bieżąca obsługa słuchacza: 607 853 223

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Bieżąca obsługa słuchacza: 533 995 800

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Bieżąca obsługa słuchacza: 533 274 001

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Bieżąca obsługa słuchacza: 727 440 040

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Bieżąca obsługa słuchacza: 727 500 532

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Czesne: 1100 zł / semestr

Koszt całkowity: 3300 zł

Data inauguracji: 14.10.2023

Rekrutacja do: 20.10.2023

Czas trwania: 3 semestry

Tryb studiów do wyboru: Zajęcia na Uczelni, Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online

Wybierz miasto, aby sprawdzić czesne i datę inauguracji

Wzór Twojego Świadectwa Ukończenia Studiów Podyplomowych
w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu

Projekt przyszłego rozporządzenia w sprawie szczegółowych kwalifikacji wymaganych od nauczycieli nie oznacza dla obecnych nauczycieli utraty kwalifikacji. Wyższa Szkoła Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy od dnia 3 sierpnia 2019 roku nauczycielskie studia podyplomowe prowadzi zgodnie z rozporządzeniem, w którym określone zostały nowe standardy kształcenia nauczycieli.

Program studiów jest zgodny z przepisami prawa, w szczególności uwzględnia wymagania określone rozporządzeniem Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dnia 25 lipca 2019 r. w sprawie standardu kształcenia przygotowującego do wykonywania zawodu nauczyciela (Dz.U. 2019 poz. 1450).

Studia podyplomowe Turystyka, hotelarstwo, gastronomia- przygotowanie do nauczania przedmiotu skupiają się na przygotowaniu specjalistów do nauczania zagadnień związanych z turystyką, hotelarstwem i gastronomią. Program nauczania obejmuje zarówno zagadnienia związane z organizacją imprez turystycznych, działalnością przedsiębiorstw hotelarskich, jak i technologią gastronomiczną. Absolwenci zdobędą wiedzę i umiejętności potrzebne do prowadzenia lekcji w tych dziedzinach oraz do skutecznego przekazywania wiedzy i umiejętności uczniom.

Realizowane tryby Studiów Podyplomowych w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu:

Weekendowe (Zajęcia 100% online) to forma kształcenia, która pozwala na zdobycie wykształcenia lub podniesienie kwalifikacji zawodowych przez internet, bez konieczności uczestniczenia w zajęciach stacjonarnych. Oznacza to, że słuchacze mogą uczyć się w dowolnym miejscu, korzystając z platformy e-learningowej, na której znajdują się materiały dydaktyczne, nagrania z zajęć i zadania do wykonania. Studenci mają również możliwość kontaktu z wykładowcami i innymi studentami przez komunikatory.

Weekendowe (Zajęcia hybrydowe – łączone na Uczelni i online) to forma kształcenia, która łączy w sobie elementy nauki stacjonarnej i zdalnej. Oznacza to, że słuchacze mają możliwość uczestniczenia w zajęciach na terenie uczelni lub przez internet, w zależności od rodzaju zajęć i decyzji władz uczelni. Zazwyczaj wykłady dla dużej liczby studentów odbywają się w formie zdalnej, a ćwiczenia – w formie stacjonarnej.

Weekendowe (Zajęcia na Uczelni) to forma kształcenia, która polega na tym, że słuchacze uczestniczą w zajęciach w siedzibie uczelni, ale tylko w weekendy, czyli w soboty i niedziele. Zajęcia mogą obejmować wykłady i ćwiczenia, prowadzone przez wykładowców. 

W razie pytań zadzwoń

Cel studiów

Celem studiów podyplomowych z turystyki, hotelarstwa i gastronomii – przygotowanie do nauczania przedmiotu jest zapewnienie uczestnikom wiedzy teoretycznej i praktycznych umiejętności potrzebnych do skutecznego nauczania przedmiotów związanych z turystyką, hotelarstwem i gastronomią. Program kształcenia skupia się na rozwijaniu umiejętności pedagogicznych oraz na zdobyciu wiedzy specjalistycznej, aby przekazywać ją uczniom w przystępny i zrozumiały sposób.

Adresaci

Studia podyplomowe z turystyki, hotelarstwa i gastronomii – przygotowanie do nauczania przedmiotu są przeznaczone dla osób, które chcą zdobyć specjalistyczną wiedzę i umiejętności potrzebne do nauczania przedmiotów związanych z turystyką, hotelarstwem i gastronomią w szkołach branżowych, zawodowych lub szkołach policealnych.

Wykładowcy

Wykładowcy to doświadczeni eksperci z dziedziny turystyki, hotelarstwa i gastronomii, a także pedagogiki. Posiadają wiedzę teoretyczną i praktyczną w zakresie nauczania przedmiotów związanych z branżą turystyczną, hotelarską i gastronomiczną, co umożliwia studentom zdobycie wiedzy praktycznej, która ma zastosowanie w nauczaniu w szkołach branżowych i zawodowych.

Zagadnienia programowe

  • Systemy informatyczne w turystyce, hotelarstwie i gastronomii
  • Obsługa klienta, obsługa konsumenta
  • Podstawy turystyki, hotelarstwa i gastronomii
  • Usługi podstawowe i dodatkowe w hotelarstwie
  • Marketing usług turystycznych i hotelarskich
  • Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
  • Metodyka kształcenia zawodowego w hotelarstwie, turystyce i gastronomii
  • Podstawy turystyki
  • Podstawy działalności gospodarczej w turystyce
  • Organizacja imprez i usług turystycznych
  • Geografia turystyczna
  • Rola pilota i przewodnika w realizacji imprezy turystycznej
  • Organizacja produkcji gastronomicznej
  • Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
  • Działalność gospodarcza w gastronomii
  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem
  • Prawo w działalności usługowej
  • Praktyka zawodowa
  • Organizacja żywienia

Sylwetka absolwenta

Absolwenci studiów podyplomowych z turystyki, hotelarstwa i gastronomii – przygotowanie do nauczania przedmiotu będą przygotowani do prowadzenia lekcji z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii, oraz przekazywania wiedzy i umiejętności uczniom. Będą posiadali wiedzę z zakresu organizacji imprez turystycznych, technologii gastronomicznych, marketingu w branży turystycznej i hotelarskiej, oraz umiejętności kształcenia zawodowego w tych dziedzinach.

Opłaty, dokumenty i informacje

  • Dowód tożsamości – do wglądu
  • Formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji
  • Oświadczenie RODO
  • Dyplom ukończenia studiów (II stopnia)
  • Dokument potwierdzający przygotowanie pedagogiczne
  • Potwierdzenie wpłaty 700 zł (na poczet pierwszej raty)
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
  • Infolinia czynna do 18:00.
  • Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

Zapisz się online!

Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00

Polecane przez słuchaczy

Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytule
Szukaj w treści
Post Type Selectors

Formularz zapisu

Studia Podyplomowe

Turystyka, hotelarstwo, gastronomia

Zapisz się na studia!

Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00
Kwota po rabacie:  
0.00