Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytule
Szukaj w treści
Post Type Selectors

Nabór TRWA cały rok! Zapisz się do nowej edycji lub dołącz do istniejącej grupy!

Studia podyplomowe

Dietetyka

Coaching, Zdrowie, Uroda

Czas trwania: 2 semestry

Tryb studiów do wyboru: Zajęcia na Uczelni, Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online

od 2800 zł

2800 zł

2800 zł

2800 zł

2800 zł

2800 zł

2800 zł

2800 zł

od 2800 zł

czesne / semestr

O kierunku

Cel studiów

Adresaci

Wykładowcy

Zagadnienia programowe

Sylwetka
absolwenta

Opłaty, dokumenty i informacje

Polecane przez słuchaczy

Zapisz się

O kierunku

Dietetyka

Coaching, Zdrowie, Uroda

Czesne: od 2800 zł / semestr

Data inauguracji: wybierz miasto poniżej

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Bieżąca obsługa słuchacza: 607 853 223

Najbliższy zjazd

dołącz do trwającej edycji

Rozpoczęcie najbliższej edycji wiosennej

Rozpoczęcie najbliższej edycji jesiennej

08.02.2025

15.03.2026

11.09.2025

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Bieżąca obsługa słuchacza: 533 995 800

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Bieżąca obsługa słuchacza: 533 274 001

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Bieżąca obsługa słuchacza: 727 440 040

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Bieżąca obsługa słuchacza: 727 500 532

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Czesne: 2800 zł / semestr

Koszt całkowity: 5600 zł

Data inauguracji: 15.03.2025 lub dołącz do trwającej edycji

Rekrutacja do: 15.02.2025

Czas trwania: 2 semestry

Tryb studiów do wyboru: Zajęcia na Uczelni, Zajęcia hybrydowe - łączone na Uczelni i online

Wybierz miasto, aby sprawdzić czesne i datę inauguracji

Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych zgodne z rozporządzeniem Ministra Nauki z dnia 18 lipca 2024 r. w sprawie dokumentów wydawanych w związku z przebiegiem lub ukończeniem studiów podyplomowych i kształcenia specjalistycznego.

Studia Dietetyka są dedykowane osobom zainteresowanym zdobyciem wiedzy i umiejętności w zakresie żywienia człowieka, dietoterapii, zarządzania jakością żywności, poradnictwa dietetycznego oraz innych zagadnień związanych z dietetyką i ochroną zdrowia. Program studiów skupia się na anatomiczno-fizjologicznych podstawach żywienia, roli żywienia w utrzymaniu zdrowia, zasadach prawidłowego żywienia, technologii produkcji potraw, systemach bezpieczeństwa żywności, zarządzaniu higieną żywności oraz dietetyce klinicznej i pediatrycznej. Słuchacze zdobywają wiedzę i umiejętności potrzebne do pracy jako dietetycy w różnych dziedzinach, takich jak zdrowie publiczne, poradnictwo dietetyczne, żywienie kliniczne i dietoterapia.

Realizowane tryby Studiów Podyplomowych w Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu:

Weekendowe (Zajęcia hybrydowe – łączone na Uczelni i online) to forma kształcenia, która łączy w sobie elementy nauki stacjonarnej i zdalnej. Oznacza to, że słuchacze mają możliwość uczestniczenia w zajęciach na terenie uczelni lub przez internet, w zależności od rodzaju zajęć i decyzji władz uczelni. Zazwyczaj wykłady dla dużej liczby studentów odbywają się w formie zdalnej, a ćwiczenia – w formie stacjonarnej.

Weekendowe (Zajęcia na Uczelni) to forma kształcenia, która polega na tym, że słuchacze uczestniczą w zajęciach w siedzibie uczelni, ale tylko w weekendy, czyli w soboty i niedziele. Zajęcia mogą obejmować wykłady i ćwiczenia, prowadzone przez wykładowców. 

W razie pytań zadzwoń

Cel studiów

Celem studiów podyplomowych z dietetyki jest przygotowanie uczestników do roli profesjonalnych doradców żywieniowych, którzy mogą wspierać zdrowy styl życia oraz odpowiednie nawyki żywieniowe. Program studiów skupia się na nauce o prawidłowym żywieniu, analizie jakości żywności, tworzeniu diet zgodnych z zaleceniami medycznymi oraz edukacji prozdrowotnej.

Adresaci

Studia Dietetyka są dedykowane osobom zainteresowanym pracą w obszarze żywienia człowieka, dietoterapii, poradnictwa dietetycznego, zarządzania jakością żywności oraz innych dziedzin związanych z żywieniem i ochroną zdrowia. Program studiów skierowany jest zarówno do osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z dietetyką, jak i do tych, którzy już posiadają pewne doświadczenie w tej dziedzinie i chcą pogłębić swoją wiedzę i umiejętności.

Wykładowcy

Na studiach Dietetyka zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wykładowców, którzy posiadają wiedzę i doświadczenie w zakresie żywienia człowieka, dietoterapii, zarządzania jakością żywności, psychologii, socjologii oraz innych dziedzin związanych z dietetyką. Wykładowcy są ekspertami w swojej dziedzinie i posiadają praktyczne doświadczenie w pracy jako dietetycy. Ich głównym celem jest przekazanie słuchaczom aktualnej wiedzy, umiejętności praktycznych oraz wsparcie w rozwoju kompetencji niezbędnych do skutecznej pracy jako dietetyk.

Zagadnienia programowe

  • Prawo i ekonomika w ochronie zdrowia
  • Prawo żywnościowe
  • Psychologia i Socjologia w żywieniu człowieka
  • Wstęp do dietetyki
  • Komputerowy system wspomagania w dietetyce
  • Anatomia i fizjologia człowieka
  • Żywienie człowieka
  • Fizjologia żywienia człowieka
  • Poradnictwo dietetyczne i edukacja prozdrowotna
  • Systemy bezpieczeństwa żywności (GHP, GMP, HACCP, BRC, IFS, ISO 22000:2005)
  • Zarządzanie jakością wg ISO 9001-2008
  • Żywność funkcjonalna i specjalnego przeznaczenia
  • Technologia produkcji potraw
  • Logistyka i przechowywanie w obrocie żywnością
  • Zarządzanie higieną żywności i toksykologia
  • Żywienie indywidualne i zbiorowe. Klasyfikacja i charakterystyka diet
  • Dietetyka pediatryczna
  • Żywienie kliniczne w wybranych przewlekłych chorobach metabolicznych
  • Dietoterapia
  • Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
  • Systemy zarządzania jakością i ich dokumentacja

Sylwetka absolwenta

Absolwenci studiów z zakresu dietetyki posiadają wiedzę i umiejętności umożliwiające im pracę jako specjaliści ds. żywienia i dietetyki. Są przygotowani do prowadzenia poradnictwa dietetycznego, zarządzania jakością żywności, projektowania diet indywidualnych i zbiorowych, oraz prowadzenia działań edukacyjnych z zakresu zdrowego żywienia.

Opłaty, dokumenty i informacje

  • Dowód tożsamości – do wglądu
  • Formularz zgłoszeniowy do pobrania w Biurze Rekrutacji
  • Oświadczenie RODO
  • Dyplom ukończenia studiów (I lub II stopnia)
  • Potwierdzenie wpłaty 1200 zł (na poczet pierwszej raty)
  • Jeżeli jesteś zarejestrowany w Powiatowym Urzędzie Pracy i chciałbyś zwiększyć swoje szanse na rynku pracy, istnieje możliwość sfinansowania studiów podyplomowych przez Twój PUP.
  • Infolinia czynna do 18:00.
  • Zastrzegamy prawo do zmiany terminu organizacji, inauguracji kierunku i pierwszych zajęć.

Zapisz się online!

Podaj wynik 2+2= *
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00

Polecane przez słuchaczy

Generic selectors
Tylko dokładne dopasowania
Szukaj w tytule
Szukaj w treści
Post Type Selectors

Formularz zapisu

Studia Podyplomowe

Dietetyka

Zapisz się na studia!

Podaj wynik 2+2= *
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Całkowity koszt Studiów po rabacie:  
0.00
Skip to content